lördag 31 oktober 2009

Rösttest


David har senaste veckan ägnat sig åt att testa sin röst. Inte så mycket med högljudda skrin och andra ljudliga ljud som med pyttesmå "piiiiip!" som är helt oemotståndliga. :-D Han ligger där nöjd och glad i babysittern och piper och tutar, ser helt finurlig ut när man tittar på honom. Får man ögonkontakt får man alltid ett strålande leende. Han är otroligt söt! :-)

Nya ord i sång


Igår märkte jag att det plötsligen smugit sig in nya ord i Tobias sjungande. Fram till nu har han uteslutande använt non-sense ord när han sjungit. Melodin har varit rätt men orden har varit hans alldelens egna. :-) Nu hörde jag plötsligt "bä-bä-bäbäbä ha du bä bä bä" och "bjönen sove bjönen sove i di didi di" samt "blinka blinka blinka blink ha na nana nana na" och "nana Jakob nana Jakob sove nu sove nu". :-D

Hur kul som helst!

Men det är fortfarande lika random vad han väljer att kalla sånger. "Ja-ja" till exempel, det är "Bä bä vita lamm" det och "Ahm-Å" det är "I'm alright". :-D

Overallkoll

Lång strl 86 - funkar ännu

Strl 92 - funkar ännu

Didriksson strl 86 - för liten

Häromdagen kom jag mig för att låta Tobias prova overallerna från förra säsongen och halleluja - två av dem kommer att passa åtminstone i början av den här vintrigare säsongen! :-) Didrikson-overallen hade blivit för liten, för kort i kroppen för att få på ärmarna. Men de andra två funkar, men inte med riktiga underställ. Det finns en risk att de blir lite korta i benen dessutom, men det gör inte så mycket eftersom vinterskorna har höga skaft.
Jag har märkt att PoP skalkläderna har blivit korta, både jackans kropp och ärmar såväl som benen på byxorna är lite lite för korta. Det är dessutom lite tight när Tobias har ordentligt med underställ på. Det är synd! Regnstället i strl 86 är än så länge OK, men jag köpte ett nytt på ICA Maxi härom dagen (gul-svart randigt som ett bi) i storlek 98 så att vi har ett över hela denna säsong.

Hemstickat går fortfarande på

Farmors hemstickade helunderställ fungerar också fortfarande, något kort i benen men det är lika bra det eftersom det inte fungerar att stoppa ned bensluten i skoskaften. Någon dag snart skall jag ta fram en av lådorna med ärvda overaller och kolla hur nästa storleksintervall ter sig (minns inte vilka storlekar vi har).

Alla de ärvda overallerna mixade storlekar

Notera att alla bilderna är från förra säsongen.

fredag 30 oktober 2009

Lika som bär?


De är ganska lika varandra, speciellt när man ser dem med samma kläder på. Här är båda pojkarna ganska precis 3 månader gamla, rätt lika - men ändå olika! :-)
*kär*

Tobias sover första officiella natten i stor säng nu, han har lyckats somna (eller är tyst åtminstone) helt utan att komma upp och utan att vi behövde gå in. Men han ropade en hel del innan han kom till ro. Det var om nallen, godis, godis och nallen, nallen igen och sen en hel del vi inte riktigt kunde förstå. Men mellan varven hörde vi hur han gjorde typiska "mysa-ned-sig-i-kudden" ljud så vi förstod att han gjorde sitt bästa för att komma till ro. Håll tummarna att det här fungerar, så får David snart en säng han kan sträcka ut sig i! :-)

Potatisburgare


Mums alltså! Potatisbullar, eller potatisburgare som receptet kallar det. Gu vad gott! Och vilket ypperligt sätt att återanvända potatismos som blivit över! :-)
Och gu vad vi gillar den nya stekpannan S fick i födelsedagspresent! Han är helt kär i den och jag är beredd att gå nästan lika långt... :-D

Tid för sig själv


David och jag har drivit här nere i nästan en timme. Tobias har lekt (?) på sitt rum uppe. Det hela föregicks av ett ganska hetsigt gräl om vad man får och inte får göra uppe på övervåningen varefter jag deklarerade att nu går vi ned och klär på oss så vi kan gå ut och gunga. Det hade Tobias ingen lust med. Så jag tog David och gick ned och fixade lite tvätt istället.

Jag har inte hört några höga ljud eller något som skulle kunna indikera att han fått upp någon dörr han inte skall få upp så jag har tagit det (relativt) lugnt.
När jag till slut inte kunde hålla mig längre gick jag upp och då har han "läst" alla sina böcker, tagit ut lite filtar och kuddar och myst med och satt oppepå stor-sängen i sitt rum och tände och släckte lampan där. :-D Helt lugnt alltså, han hade inte förstört något och var på ohyggligt mycket bättre humör! :-D

Nu skall jag fixa lite lunch. Har vi tur kommer S hem lite tidigare idag och lagar potatis- och purjolökspaj som han lovat (mums!). :-)

Pajen, som den blev

torsdag 29 oktober 2009

Grattis moffa

Idag fyller morfar år - hurra hurra hurra!! :-) Tobias och jag förfärdigade ett gratulationskort förra veckan som änteligen nått en brevlåda. Storasystern har som vanligt koll på detaljerna och stod för present med middag, jag önskar vi hade kunnat vara där!!

onsdag 28 oktober 2009

Två par händer

S hade hängt upp maskinen som jag trodde låg i nu när jag laddade om den... :-D I och för sig såg jag inte att han hade hängt upp tvätten heller. Men nu slapp jag i alla fall tvätta dynan till poängen två gånger... :-D

Detaljkontroll

Har jag någonsin verkat vara en människa som har koll på detaljer? Nu är det andra gången jag laddar tvättmaskinen och kör den, UTAN ATT KOLLA OM DEN ÄR TOM FÖRST.
Tur som var var det i alla fall en ljus mängd redan tvättad tvätt därinne redan...

*suckar*

Vardagsdramatik

Telefonen ringde och jag svarade glatt (tyckte jag) "Ja det är A, jag kan inte prata just nu!" varpå jag hör min far bekräfta i andra änden att det är OK. Just när telefonen ringde höll jag på att förhindra att Tobias skulle välta med stolen han klättrade på samtidigt som jag med andra armen höll David kvar vid bröstet han försökte äta från. Lite trixigt att prata just då alltså.

Pappa, morfar, den stackarn. Han tyckte jag lät gråtfärdig (kanske behöver jag gå på kommunikationsträning?) och hann föreställa sig ALLT MÖJLIGT HEMSKT och ringde till systern för att kolla om hon visste om något hänt. Han började till och med fundera på om det skulle gå att få tag på flygbiljetter söderut såhär pass sent på dagen.
När jag sedan ringde upp kunde vi klara ut att inga dramatiska händelser hade tagit plats här hos oss i södern... Lite senare ringde systern upp för att kolla vad som stod på.

Ja jösses... 8-) Jag måste kanske fatta mig lite mindre kort nästa gång och åtminstone inkludera anledningarna till varför jag inte kan prata så att jag kan bespara närstående onödig hjärtklappning! :-D

tisdag 27 oktober 2009

En sida till


Precis en sida till hann jag innan David vaknade. Tobias är mycket intresserad och busade ganska intensivt inne i soffan med mig (vi satt på varsin ände av den ihoprullade madrassen), men tröttnade efter ett tag och krävde "opp-å-hoppa" (dvs Playhouse Disney). :-)

Vi intog lite "Händige Manny" medan David åt och lagom till det var dags för middag för oss med tänder kom S hem. Varje gång detta sker går mitt hjärta ut till storasyster, jag känner med dig! Jag önskar att ni kunde vara här hos oss, hela tiden!!!

Skillnad på verktyg och verktyg


Jag tror den nya häftpistolen jag hetsköpte på Bauhaus tillsammans med kompisen från Göteborg är billigare än den gamla, men OH så mycket bättre den fungerar!! :-)

Det tar ett tag att lista ut vilken längd på klammer som fungerar bäst, så visst har jag fått rycka ut ett par som varit för långa/korta. Men nu sitter så gott som varenda en på första försöket! Tidsaspekten i detta projekt är fortfarande den svåraste, så jag har inte hunnit mer än första "utsidan" på soffan. Men nu skall jag se hur många klammer jag hinner slå in i första "insidan" före David vaknar. :-)

Ballom!

Balloom! Ropade Tobias när vi precis skulle gå från dagis idag.

Vi hade ju glömt hans ballonger inne på dagis. Idag sjöng de för Tobias och firade hans tvåårsdag med ett kort från alla barnen och förskollärarna på avdelningen och två mycket uppskattade ballonger. :-) Det blev lite kalaskänsla här hemma också, han leker och stojar med dessa två ballonger. :-D David sover dagens andra lång-lur i vagnen ute på bron. :-)

måndag 26 oktober 2009

Veckans ord: Ballongvisp


Såklart, det måste ju vara världens bästa ord, innehåller både ballong och visp. :-D Tobias uttalar det "ballombisp", med eftertryck. :-)

Tobias kom in i köket med sin vagn idag, pekade ivrigt ut mot vardagsrummet och sade något jag inte kunde förstå, det var två ord och han upprepade dem om och om igen allt eftersom jag försökte tolka honom. Rätt blev det inte hur jag än försökte, han gjorde det tydligt att inga av mina gissningar var rätt. Han framhärdade i alla fall, pekade och pekade, upprepade och upprepade... Till slut bad jag honom visa mig i vardagsrummet, vad det var han menade. Det var ju fläkten han pratade om! :-D "Blåsa mycket" var orden. Duh, hur svårt skulle det vara att förstå?? X-) Nåja, övning ger färdighet!

Mammatrix: Klädstorlekar


En del barnklädestillverkare har mindre storlekar, andra har kortare, ytterligare andra har korta men vida modeller och några få har storlekar som räcker lite längre (PoP är bra på detta). Oavsett detta - dröj inte till barnet är 68 cm långt innan du plockar fram kläderna i den storleken utan plocka fram dem ett par centimetrar innan! :-)

Jag är urdålig på detta, har hela tiden känslan att "men den här byxan har han ju inte hunnit använda ännu, kan ju inte lägga undan den ännu" och så kör jag vidare med den mindre storleken... Så blir det exakt samma läge på storleken större kläder! :-D För att jag "sparat" dem så länge att ungen hinner växa ur dem innan jag hinner sätta på honom dem!

Men jag försöker bli bättre på detta, nu till storlek 68 bytte jag i grevens tid - det är ett par bodies som är lite väl korta i rocken åt David och han hade gott kunnat få använda dem ett par veckor tidigare än jag nu tog fram dem.
Sen är det ju en hel vetenskap att plocka fram och städa undan dessa småkläder också. Jag insåg när jag packade upp Tobias 68'or att det låg en del 62'or och till och med 56'or i samma låda, jag måste ha låtit just dem "släpa med" över storleksgränserna när det begav sig... Nu har jag i alla fall städat undan lådan med just 50/56/62, den har stått på golvet i hallen på övervåningen som ett dåligt samvete i flera veckor nu. Skönt!

Skrikande promenad


Dagens tänkta promenad blev otroligt kort. David slog på stort och skrek som en siren i en halv kilometer, sen fick vi ge upp och gå hem. När vi svängde runt hörnet vid huset somnade han. *suckar* Nu driver Tobias och jag ute runt huset på vår leriga lilla gård medan David sover i vagnen. Men vi fick i alla fall testa åkbrädan och vagnen och Tobias tillsammans. Tobias stod tålmodigt kvar trots att han inte ville när jag satte fart på vagnen och sprang hemmåt. :-D Nu skall jag testa att gå in och börja med lunchen, så får vi se vad Tobias tycker om det.

fredag 23 oktober 2009

Temperatures are rising

Nu ser det ut som om S fått "tvådagarsfebern" också. :-( Han har kroknat ihop vartefter kvällen lidit, med stigande temperatur. Det är bara att hoppas att det går lika fort över som för mig! Ur ett strängt egoistiskt perspektiv innebär det att morgondagens utflykt förmodligen inte blir av. :-( Men S missade ju en 'afterwork' igår för att stanna hemma och vårda mig, barnen och sitt eget huvud så sånt är livet!

Nu minns jag!

Nu minns jag varför jag inte kom längre med kökssoffan! *mutter* Häftklammerfanskapsmaskinen fungerar ju inte!! *muttrar mer*

För varje "pang!" med maskinen flyger det ut två klammer, ungefär var fjärde par fastnar också. De övriga paren klammer viker sig åt alla olika håll utom in i träet så att tyget fastnar. Det är INTE lätt det här.

Imorgon skall jag träffa bästa kompisen som är uppe på besök från Götet. Vi skall träffas på Barkarby outlet och käka lunch, kanske hittar jag en ny bättre och starkare häftpistol där? :-) Jag hoppas även hitta lite ljung att plantera ut och kanske en liten allhelgona-orange dekoration till köksbordet.

Nej, nu åter till den förbaskade häftmaskinen.

Duscha eller blogga


Duscha eller blogga, det är frågan...

Jag har legat och varit febrig i den här kroppen i flera dagar nu och det känns som om det är nödvändigt för artens överlevnad (eller åtminstone min) att jag får till det här med en dusch. Uschiamig. Jag var så dålig i morse att jag fick be S VAB'a för att ta hand om barnen. Jag är inte så bra på det här med feber alltså!
Vi åkte på en rejäl omgång feberförkylning hela familjen. Tobias hade 39 grader i söndags och var mycket avslagen den dagen, hade feber på måndag och halva tisdagen och sen har han varit lite tristare och tröttare än vanligt resten av veckan men har varit feberfri i drygt två dagar nu. David slog till med en febertopp på 38,4 grader i tisdags och var otroligt liten och ledsen hela dygnet, det var verkligen synd om honom! Onsdagen vandrade febern över till mig med en topp på 38,4. Idag har jag inte haft över 38 grader och vi har än att se om den tänkt vandra över till S... Han den stackarn, som stannat hemma för att ta hand om barnen fick ett fullfjädrat migränanfall och blev helt däckad under eftermiddagen med värk i kroppen och knoppen.
David hängde tålmodigt med mig i min febriga och frossande omväxlande med svettiga halvdvala i sängen. S och jag hankade oss fram genom dagen omväxlande sovande och passandes Tobias, hemkörd pizza och TV har räddat vårt föräldraskinn idag!! Men imorgon, då bara MÅSTE Tobias ut - ut och leka, ut och springa, jag tror att antingen han eller jag blir galen om han stannar inne en dag till! :-)

onsdag 21 oktober 2009

Tvååringen

Tänk, nu bor det en tvååring i vårt hus...! :-) Han är så liten, och så stor på samma gång.

Jag vet inte om han faktiskt förstod att det var honom vi firade, men han uppskattade verkligen presenterna han fick och de extra godsaker han fick (MEH DODIS!!!). :-D Helt tydligt är det förstås inte lika roligt med kläder som med leksaker, så mycket verkar han ha lärt sig. Han gillar konceptet med presenter men efter tre mjuka paket var det läge att skicka in ett paket med något roligare i... :-D Tack och lov var det inte bara mamma (jag, alltså) som köpt presenter till gossen utan han fick många fina leksaker av familjen!

Det var lite pyssel med att få upp en del paket...

...men det var värt mödan, en nalle!

Var bara tvungen att myyysa med en del presenter

Chokladkake!

Kalasfin

tisdag 20 oktober 2009

Födelsedag!

HURRA - HURRA - HURRA!!

En sommarvarmt rödkindad kusin

Idag firar vi både favorit-Ruben och S som båda hade den goda smaken att födas idag, den 20 oktober. :-)


Noggrannt anlagd 'bistermin'

onsdag 14 oktober 2009

BVC - David


Ålder: 3 månader
Vikt: 6 840 g
Längd: 62,5 cm
Hattstorlek:
41,7 cm

David har en "liten bula" på sin viktkurva som Yvonne sade (viktutvecklingen har avstannat något), men inget onormalt. Vi enades om att det mest troligt hade att göra med att han just denna förmiddag faktiskt sovit från 24:00 till 10:00 utan amning! Jag fick väcka honom för att få på honom kläder och packa ned honom i vagnen när det var dags att gå till dagis med Tobias. Väl inpackad i vagnen somnade han om! Resten av denna dag har han ätit MÄNGDER, så pass mycket att han överfyllts och glatt rapat upp en varm delmängd mjölk efter ett par av måltiderna - precis som en riktig bebis. :-D Idag har både han och jag bytt kläder tre gånger alltså, måste vara ett rekord! X-) Kanske dags att packa ned åtminstone en liten handduk i skötväskan, ifall detta skall fortsätta.

När jag käkade lunch fick jag syn på en vagt bekant människa som satt och matade ett litet barn - det visade sig vara en smalare, korthårigare, mörkhårigare Lillys mamma! Alltså en av mina "mammagruppskollegor" från 2008! Hennes tredje barn, Lillys lillebror, är sex månader. Vi bestämde att träffas nästa tisdag på öppna förskolan, jätteskoj!

Imorgon skall vi till Barnläkarmottagningen och göra pricktest för mjölk. Kanske kan de ta en kontrollvikt där så får vi se om David "åt upp sig" idag?

tisdag 13 oktober 2009

Allvarlig Tobias

Fundersam i lekborgen

Denna vecka, veckan då Tobias blir två år gammal har varit en där man nästan kunnat se hur han växt, både mentalt och fysiskt.

Byxorna som var på tok för långa för bara en månad sedan är faktiskt ganska lagom idag och jag har fått inse att PoP allväderskläderna kanske inte räcker även denna säsong! Jag måste ta fram vinteroverallerna, både förra årets och de ärvda för att se hur läget ligger. :-) Och vinterskorna måste plockas fram när det nu verkligen börjar bli blötkallt så gott som varje dag.

Fundersam i nybilbilen

Men den största förändringen har ändå varit den mentala. Förutom att han pratar mycket, mer och mer varje dag med nya ord varje dag samt oftare och oftare med kombinationer av ord så har han varit lite mer allvarlig över lag. Vi har inte krigat fullt lika mycket som tidigare veckor, dels för att jag medvetet testat "kärleksmetoden" (att ta fast honom och pussa och krama honom när jag mest av allt känner för att skrika åt honom) och dels för att han varit lite mer fundersam. Det märks att han har funderat på livet på något vis. Jag tror att resan till Luleå kanske kick-startade en massa känslor och känslorelaterade tankar i hans lilla knopp, han har varit extremt "mammig och pappig". Pratar om S och mig på dagis, pratar om oss tre (han hoppar konsekvent över David) här hemma, har svårt att somna och sova, vill verkligen vara närmare än nära och är gosigare än vanligt.
Han leker och busar lika glatt som vanligt, ställer till med precis lika mycket bus men man får ändå känslan av att han plötsligen tänker mer än bara "finns till" som innan. Jag antar att det är såhär det är, vår lille store bebispojke har börjat bli stor på riktigt... :-) *kär*

Senaste barnskyddet installerat, på badrumsdörr (jag har tröttnat på att rulla upp toapapper på rullen och Tobias bör nog helst inte äta upp fler lypsyl...) och även på kontorsdörren (han meckar för mycket med elen under borden för hans eget bästa).


Fundersam intill lillebror

Tobias är otroligt snäll med sin lillebror, det är så otroligt skönt att se och kärt att få uppleva! Han kallar nog David för "uäää" egentligen, för han säger väldigt sällan något som skulle kunna tolkas som "David" men han säger väldigt ofta "uäää" och menar i 100% av fallen David. :-D


Fundersam i soffan

Tobias är i en "traktorfas" just nu, han älskar traktorer, hittar gärna igen de fyra han har. Förra veckan köpte vi en som är identisk med den på t-shirten han fick av mormor och Haddy - lyckan var fullständig! :-D Annars är nog årets julklapp en sparkcykel av något slag, han sparkar omkring med "läragåvagnen" runt runt i huset, ett ben i vagnen, båda händerna på handtaget och det andra benet sparkar ivrigt på - full fart! :-D

Första snön!

Årets första flingor föll just! :-)
Det här blir förmodligen första året Tobias kommer att medvetet leka med snön, inte bara känna och smaka som förra året.

Vi skall strax äta gröt, sen rulla iväg till dagis. Därefter har David och jag en tid på BVC att passa. S, ja han sitter i bilen och skall bara köra väldigt väldigt försiktigt till jobbet. :-*

Dags att byta banner för säsongen

Denna känns inte aktuell längre, hur gott det än är med Piggelin... 8-)

Höst

Nu är det definitivt slut på sommaren. Den har ju varit slut ett tag, men S var flitig i helgen och städade undan utemöblerna och tog bort tomatplantorna (som frös ihjäl förra veckan) och då plötsligt kändes det verkligen som om det är slut, inget mer utesittande och njutande av altanen nu på ett par månader... I sin utestökarlust fick S även tag i gräsfrö och sådde in gräs på de lerjordiga ytorna av vår innergård. Det är rätt sent på säsongen för att så gräs, men blir det så blir det. Blir det inte så bra får vi stöd-så lite mer till våren. :-) Kruxet med att vara gräslösa nu och resten av vintern är förstås pansarleran/matjorden som ligger bar och redo att attackera intet ont anande skor...

Dagens middag: Senapskyckling enligt recept i DN. Gott! Och oväntat enkelt (sade hon som smet från slutförandet och satte sig att amma en hungrig David istället). :-)

En av höstens sista pelargonblommor, handplockad av Tobias. Nu börjar de sjunga på sista versen, måste ta mig ut och köpa lite ljung för vintern. :-) Sen skall jag tömma och ta ned amplarna på baksidan också, de tragiskt döda, sedan länge torkade amplarna... Men lite höstfint skall vi få det, mormor skickade gjutjärnskonsoller som jag tror kommer att bli finfina att hänga upp lyktor i. :-)

Tre månader senare



David har blivit tre månader gammal! Minstingen växer och växer, jag tittar på bilderna från i sommar och fattar inte att det är samma bebis. *kär* Han är otroligt social just nu, jollrar och småpratar när han är vaken. När han inte är panikslaget hungrig förstås, något som verkar drabba honom ofta just nu (idag har varit en pärs amningsmässigt). På onsdag skall vi träffa läkare och göra pricktest för mjölk. Förhoppningsvis kan jag återgå till normal diet, håll tummarna!



Nu


Dubbelhakornas mästare...

måndag 12 oktober 2009

Lerbesvär


Om skorna kostar 149kr, får man slänga dem då och köpa nya istället för att med mejsel och borste och mer eller mindre arkeologiska metoder ta fram dem ur leran de samlat på sig vid användning? De nya allvädersskorna vi köpte åt Tobias kladdade ihop sig med samma volym lera som själva skon härom dagen och de står nu som en lerig katastrof och torkar i tvättstugan. Jag har faktiskt ingen aning om hur man på smidigaste vis avlägsnar en sådan massiv mängd gegga från ett par skor. Förmodligen skulle jag ha gjort det på en gång när vi tog av honom skorna, men det var inte aktuellt, regnet VRÄKTE ned och jag och David var på väg ut när Tobias och S var på väg in.

Hå hå ja ja.

Nya dimensioner av skorpor


Oh la la! Pågen har tappat mörk choklad ned i skorpsmeten och frammanat en ohyggligt delikat kombo - Krisprolls "mörk choklad". MUMS!

Jag och David har spenderat precis hela eftermiddagen och tidiga kvällen på shoppingtur. Jag hade tre saker på listan 1) liten Kånkenrygga att ha som handväska när jag rullar Phil&Ted (där man inte kan ha skötväska), 2) höst/vinterhandskar åt Tobias och 3) ett trepack vant/mössförvaring till hallen. Detta shoppande resulterade i att jag helt glömde äta (se där, shopping funkar som substitut för mat, vsb...) så nu sitter jag här och njuter en kopp assam och ovanstående skorpor. :-)
Det bidde ingen Kånken, det blev en pytteliten Puma-rygga istället, den kostade hälften så mycket som Kånken och hade hälften så många fickor. 8-) Jag har insett att jag var tvungen att köpa en väska för detta ändamål efter att noggrannt ha gått igenom samtliga handväskor i den existerande samlingen och samtliga befanns vara för stora/långa för att hänga på sidan av vagnen. Nu har jag förvisso redan en liten rygga som skulle kunna funka (med lite god vilja och specialriggning av bärremmen), men den är inte på långa vägar så "diskret" som den nya. ;-) Ni anar säkert att det var ett svårt beslut att behöva gå ut och finna en ny väska...
När jag kollade på väskor fick jag dagens första härdsmälta - hur kan man hänga produkter på display UPPE UNDER TAKET?! Jag hoppade, jag sträckte mig, jag tog den största ryggsäcken jag hittade och viftade efter den gäckande tingesten (slog, med växande frustration är väl mer akkurat beskrivet...) mot den gäckande lilla Nike-ryggan som hängde högt högt däruppe. HÄRREGUD, jag blev alldelens svettig! Till slut gick jag bort till de tre anställda som stod och pratade vid kassan och då fick jag hjälp förstås. 8-) David tyckte det hela var så jobbigt att han somnade.
Det blev inte heller några handskar åt Tobias, det visade sig att precis alla handskar som funnits i precis alla butiker i Barkarby var slut för tillfället. Som vanligt är vi sent ute att köpa säsongskläder, blä. Det blev tre par "slit-o-släng" fingervantar istället (2för39,90 och så ett par koola med gummimönster för 39,90). I helgen fick Tobias vara vantlös eftersom precis alla par vantar han äger befinner sig på dagis... Nu är åtminstone det problemet åtgärdat även om dessa vantar inte är speciellt vattenresistenta.
Nu när jag satt och surfade på bilder på vantarna inser jag att det ju går att beställa galonvantar på nätet, tämligen billigt till på köpet! Så fiffigt! :-) Inte lika kul som att faktiskt gå ut och shoppa. Men mer praktiskt. Och billigare... (och sen inser jag att de faktiskt inte har galonvantar på just Stadiums internetbutik, nåja).
Men tre nya skoförvaringslådor blev det i alla fall (likadana som de vi redan använder till vantar/mössor och annat). Så nu skall jag bara lista ut hur vi skall få plats med fyra lådor på väggen. :-) De resterande två lådorna får bo i förrådet och husera regnskyddet till barnvagnarna och annat liknande löst och fast.
När jag skulle lasta dessa lådor i bilen drabbades jag av ytterligare en härdsmälta - de fick inte plats! De gick inte in på någon ledd i bagaget eftersom barnvagnen stod där och att fälla säten var inte aktuellt när Tobias barnstol stoppade ena halvan och Davids babyskydd stoppade andra. Inte fick de plats i baksätet heller. Jag var precis på väg att mecka in dem i framsätet när jag ...aaahaaaa! kom på att de gick att ta isär och alltså inte behövde få plats som en stor klump utan behändigt kunde läggas in i god ordning intill barnvagnen i bästa tetrisform. :-)

fredag 9 oktober 2009

Trötta gossar

Strax innan vi skulle flyga från Luleå. Jag hade varit vaken i en dryg halvtimme vid detta laget, pratat, kittlat och till och med klätt på David utan att någon av herrarna reagerat!


David fortsatte sova med övertygelse och när jag till slut fått upp Tobias och bäddat av sängen, till och med packat ned kudden från under hans huvud fick jag bära upp honom och börja paketera honom i overallen i sovande skick... :-D
Såhär trötta var våra gossar på eftermiddagen samma dag vi kommit hem från Luleå... :-D

Status

Skoställ kan man använda till mycket...

Har inte riktigt haft tid att blogga denna vecka, inser jag, det är ju redan fredag. :-} Livet fortskrider, utan speciella draman men med en ofattbar mängd vardagsunder. Tobias tjusar och förtjusar, han pratar på och upprepar ord, resonerar på sitt sätt om livet runtomkring oss. Vi har enats om att "bomma" (blomma) inte längre omfattar allt som är grönt. Nu har vi definierat "hhäck" och "b'ske" och "tre" (träd) också. :-) Han gillar att beskriva det han ser, han säger gärna "STOOR" eller "massa" framför ordet i fråga. I Luleå lärde han sig att det går att kombinera ord på detta vis, han sade upphetsat "bok-bok-bok-bok!" när vi kom ned i gästrummet hos syrran och G och han fick syn på bokhyllans mängder med böcker. Innan vi åkte hem sade han "massa bok". :-D Han vidareutvecklade detta genom att säga "massa bil" om trafiken på väg till Kallax flygplats.

Det mesta man ber honom upprepa kommer ut i ett begripligt format. Idag upprepade han klockrent "åte'vinna" när hans far var flitig och sorterade återvinningsskräp (jag ammade David i baksätet, en av två nödamningar idag). Det fascinerande är ju att det mesta verkar fastna också, trots att man kanske bara nämnt det en gång. Snacka om att hans hjärna är i turboläge jämfört med våra! :-D

Tobias verkar inte ha mycket till aptit just nu, han äter strängt taget max 1-2 måltider per dag, av de fem vi enligt boken skall servera (frukost, frukt, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat). Det känns bekymmersamt, men jag antar att det kommer att jämna ut sig över tid. Han får äta när han har lust helt enkelt. Till skillnad från honom har David varit extra hungrig denna vecka, det känns som om han äter minst en gång i timmen. Men riktigt så "illa" är det ju inte eftersom han sover rätt så mycket. Han har sovit extra mycket denna vecka också, hungern under de vakna stunderna hänger säkerligen ihop med detta!

Tobias har varit extra go med David på sistone, han 'myyyser' mycket med honom och ger honom leksaker. Tobias har också börjat gå fram till David och glatt säga "hejjj!" varpå han plopp-plopp drar av honom sockarna. :-D

Sockfragmentering

Ont i magen

På sista tiden har jag haft ont i magen, en molande återkommande och mer eller mindre obehaglig känsla - hunger! :-D Det är precis som när syrrans äldsta klagade på ont i magen när hon var yngre och vi fick förklara att det är så det känns när man är hungrig. Märkvärdigt att den känslan skulle vara så obekant för mig.
Tur som var är det ju rätt lätt att åtgärda. Jag försöker äta i någorlunda kontrollerade intervall, men ibland känns det som om David och jag äter ikapp. Han är hungrig mer eller mindre hela tiden när han är vaken, och det är jag också. :-D

onsdag 7 oktober 2009

Mammatrix: Handrullat toapapper

Handrullat toapapper, låter inte det som en ren lyxartikel för hemmet?

Jag anser i alla fall att det är det enda rätta sättet att betrakta toalettpapper som under stor koncentration först rullats av sin rulle och sedan under liknande koncentration (med inslag av frustration) rullats upp på sin rulle. Det ryms liksom lite mer luft mellan arken i en handrullad toarulle, det måste ju innebära att det blir aningens lite mer fluffigt. Lägg till det att det på sina ställen 'handcrinklats' så har man ju en veritabel deluxevariant av produkten.

måndag 5 oktober 2009

David


Ja han sover förstås han med. Jag vågar inte lägga mig ned mellan dem för då lär S hitta oss här sovande när han kommer hem! :-o Stackars trötta barn...